HET ATELIER

Toen in 2014 het idee opkwam om Galerie & Atelier Piet Wolvers, gevestigd aan de Schenkelweg, iets in te krimpen besloten Huub en Anneke van Teijlingen van hun garage met carport aan de Korte Miening een atelier te maken. Sinds de opening op 1 september zijn Atelier Artan en Galerie & Atelier Piet Wolvers daar samen verder gegaan en zij geven nu met veel plezier les aan hun leerlingen in Atelier Xie. De naam Xie is ontstaan uit een brainstorm over de gezamenlijke naam waarin gesproken werd over het feit dat het vooral belangrijk is om goed te observeren bij het creëren van kunst. “Als ik het zie, kan ik het maken” werd er gezegd en dat is verkort ‘Xie’ geworden.

Atelier Xie heeft als doelstelling om mensen blijdschap, ontspanning en voldoening te laten ervaren door middel van het uiten van creativiteit. Iedereen wordt op zijn eigen niveau begeleid en het is onze uitdaging om het beste uit iedereen naar boven te halen. Daarnaast zijn een goede sfeer en respect voor elkaar heel belangrijk. Het is voor ons iedere keer weer bijzonder om te zien wat voor mooie werken er gemaakt worden en dit maakt ons trots op allen die hun creativiteit aan ons toevertrouwen.

Op 11 april 2022 opent Atelier Xie haar deuren 25 meter naar links. Na een intensieve renovatie van het voormalig wit/gele kruisgebouw is er aan de Jan van Banningstraat 41 een fraai appartement met een sfeervol en licht atelier gerealiseerd. Het nieuwe atelier biedt nog meer ruimte aan creativiteit en wij verheugen ons dan ook om de lessen hier voort te zetten.